RSS

Bijzondere bijeenkomst Amnesty International op de Dag van de Mensenrechten

ma, dec 10, 2012

Politiek en Samenleving

Op 10 december, de Dag van de Mensenrechten, organiseert Amnesty International vanaf 17:30 uur in het Amnesty-huis in Amsterdam een bijzondere bijeenkomst. Iraanse en Wit-Russische gasten gaan, onder leiding van de Iraanse-Nederlandse filmmaker en presentator Bahram Sadeghi, in gesprek met Amnesty’s 4 weeks for freedom teams over de mensenrechtensituatie in Iran en Wit-Rusland.

Tijdens de bijeenkomst worden de twee teams gepresenteerd die zich, tussen 14 januari en 9 februari 2013, vier weken lang gaan inzetten voor de vrijlating van Nasrin Sotoudeh (Iran) en Ales Bialiatski (Wit-Rusland). Via 4weeksforfreedom.nl tekenden tot nu toe bijna 30.000 mensen de petitie voor de vrijlating van de twee mensenrechtenactivisten. Uit de meer dan 120 aanmeldingen voor de 4 weeks for freedom teams werden twaalf enthousiaste en ambitieuze deelnemers gekozen.

Adam Bialiatski
Tijdens de bijeenkomst zal Adam, de zoon van Ales Bialiaski, vertellen over de situatie in Wit-Rusland. Ales Bialiatski is een vooraanstaande mensenrechtenactivist die in 2011 werd veroordeeld tot 4,5 jaar cel vanwege zijn strijd tegen  mensenrechtenschendingen in Wit-Rusland. Adam verliet Wit-Rusland een maand na de arrestatie van zijn vader en woont nu in Polen.

Shadi Sadr
Shadi Sadr (1974) is een prominente mensenrechtenactivist uit Iran. In 2009 won zij de Mensenrechtenrechtentulp. Ze kreeg deze Nederlandse staatsprijs voor de morele moed en het doorzettingsvermogen dat zij toont bij het beschermen en bevorderen van de rechten van haar medeburgers. Op 10 december is Shadi Sadr de hele dag aanwezig bij Amnesty.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?