RSS

Minister Ploumen spreekt leider inheemse stam over Amazonegebied

Vrijdag sprak minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking met Raoni Metuktire van de campagne ‘Amazon Emergency’. Metuktire, leider van de 5.000 Kayapó tribe, strijdt voor het behoud van het Amazonewoud en de daar levende inheemse volkeren.

‘De handels- en investeringskansen zijn groot. Tegelijk moet het unieke Amazonegebied behouden blijven. Nederlandse bedrijven kunnen dat prima combineren’, aldus Ploumen.

De Nederlandse regering houdt intensief contact met diverse ngo’s op dit terrein en kaart de rechten van de inheemse bevolking met regelmaat aan bij de Braziliaanse regering. Nederlandse bedrijven spelen een grote rol in de handel van hout, vlees en soja.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reacties

  1. Hadewijch:

    Wat een onzin! Als Ploumen goed geluisterd zou hebben, dan weet hij dat de stam van Chief Raoni aan het onderlopen is, nu op dit moment omdat de Brazilaanse president Dilma Roussef een megadam aan het bouwen is!
    80 procent van alle Brazilianen was tegen de dam, omwille van het feit dat ze vele vissers werkloos zal maken, en omdat dan een groot deel van het Amazonewoud onder water zal komen te staan, waardoor je deze dam geen groene energie kan noemen, maar ecocide en genocide.
    De Inheemse bevolking, het Xingu-volk, waaronder de Kayapo, 15000 mensen, mogen dan verhuizen naar een plaats waar ze niet bestand zijn tegen de vele blanke ziekten, die vreemd zijn voor hun immuunsysteem, in een economisch systeem waarin ze niet kunnen laat staan willen leven! Jacht en visvangst, dat is waar die mensen gelukkig van worden, en als je bedenkt dat de aanleg door de rechtbank van Brazilië is verboden, dan mag je de truc van Dilma gerust crimineel noemen. Duizenden doden,de long van de aarde onder water, heel wat biodiversiteit weer weg, en miljoenen Brazilaanse vissers werkloos.

    Voor wat? Voor de tijdelijke baantjes van buitenlandse investeerders? Voor het grote geld? Ploumen kan zeggen wat hij wil: maar als je het amazonewoud wil beschermen dan blijf je af van hout, soja en vlees!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?