RSS

Meer Nederlanders op de fiets naar het werk

In 2022 moeten 20% meer Nederlanders de fiets naar het werk pakken. Dat is de inzet van de Green Deal Fiets die het ministerie van Infrastructuur en Milieu samen met RAI, BOVAG, ANWB, Fietsersbond en Natuur en Milieu heeft ondertekend.

Om de groei te stimuleren wordt onder meer ingezet op de uitbreiding van snelfietsroutes, de stimulering van Park en Bike, ondersteuning van bedrijven die het fietsen naar het werk willen introduceren, inzet om (elektrische) fietsen onderdeel uit te laten maken van leasearrangementen en pilots o.a. gebaseerd op bewonersinitiatieven. De Green Deal Fiets loopt tot en met 2015.

Minister Schultz van Haegen: ‘Fietsen is niet alleen gezond en goed voor het milieu, de fiets inzetten voor woon-werkverkeer zorgt ook voor een betere doorstroming op de weg. Zeker nu met de elektrische fiets langere afstanden afgelegd kunnen worden. De kracht van deze Green Deal is dat het partijen bij elkaar brengt en aanzet tot actie zodat de fiets een steeds aantrekkelijker alternatief wordt voor de auto.’

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?