RSS

Fitplan voor schoolkinderen werkt

Een programma om basisschoolkinderen fitter en gezonder te maken werkt. Gelderse schoolkinderen die het programma B-Fit volgden zijn zelfs afgevallen, terwijl landelijk gezien kinderen in die leeftijd steeds dikker worden.

Onderzoeksinstituut TNO volgde 3 jaar lang honderden schoolkinderen die meededen met het door de Gelderse Sport Federatie (GSF) ontwikkelde B-Fit. In totaal deden daar ruim 5000 kinderen aan mee. Uit de onlangs bekendgemaakte cijfers van TNO blijkt dat het aantal kinderen met overgewicht daalde van 17 naar 13 procent.

Bij de start van B-Fit leed 3,3 procent van de deelnemertjes aan vetzucht (obesitas). Dat percentage is na 3 jaar gedaald naar 1,5.B-Fit werd ontwikkeld om overgewicht onder kinderen te bestrijden. Het programma is niet speciaal bedoeld om de scholieren te laten afvallen, aldus de GSF. Speciaal getrainde coaches leren kinderen, hun ouders en de onderwijzers hoe ze op een leuke manier gezonder kunnen eten en meer bewegen.

Het programma wordt nu landelijk uitgerold, zegt de GSF. In februari starten de eerste trainingen voor coaches elders in het land.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?