RSS

Grootste modeketen ter wereld stopt met giftige kledingproductie

Zara en moederbedrijf Inditex stoppen met het lozen van gifstoffen voor de productie van kleding. Dat heeft het bedrijf beloofd na de recente campagnedruk van Greenpeace.

Inditex geeft volgend jaar al openheid van zaken over het gebruik van chemicaliën bij honderd leveranciers. Uiterlijk in 2020 is de modereus volledig gestopt met schadelijke kledingproductie. ‘Als zelfs de grootste modeketen ter wereld dit kan, dan is er geen excuus meer voor andere merken om achter te blijven’, reageert campagneleider Ilze Smit van Greenpeace Nederland.

De belofte van Zara komt ruim een week na de publicatie van het Greenpeace-rapport ‘Toxic Threads: The Big Fashion Stitch-Up’, waarin kledingstukken van twintig grote modemerken onder de loep worden genomen. Ze blijken allemaal gebruik te maken van gifstoffen die hormoonverstorend zijn. In de mode van Zara zijn chemicaliën aangetroffen, die in de EU staan geregistreerd als mogelijk kankerverwekkend.

Meer dan 300.000 mensen hebben zich inmiddels wereldwijd aangesloten bij de campagne voor schone kledingproductie. Smit: ‘Het is de hoogste tijd voor al die andere merken, zoals Esprit, Gap en Victoria’s Secret, om naar hun klanten te luisteren en te stoppen met giftige kleding.’

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Sander de Wijs:

    Beste mensen,

    Ik werk zelf voor Greenpeace binnen de fondswerving en vertel dagelijks over deze campagne. Het zou me super lijken als er ook documentaires te zien zijn omtrent dit onderwerp. Zou u me een paar goede kunnen voorstellen? Ik kijk uit naar uw reactie.

    Met vriendelijke groet,

    Sander de Wijs

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?