RSS

‘s Werelds eerste commerciële verticale boerderij in Singapore

vr, nov 30, 2012

Wetenschap en Natuur

De dichtbevolkte metropool Singapore is sinds kort de thuisbasis van ’s werelds eerste commerciële verticale boerderij! De hoge staalconstructie, gebouwd door Sky Green Farms, zal de stad helpen om voedsel op een lokaal niveau te verbouwen, waardoor ze minder afhankelijk worden van geïmporteerde producten.

De nieuwe boerderij is in staat om 1 ton groente per dag te produceren. Deze groenten worden vervolgens verkocht in lokale supermarkten.

’s Werelds eerste commerciële verticale boerderij zal een nieuwe bron van verse en duurzame producten zijn voor de Singaporezen. Het piepkleine land produceert momenteel slechts 7% van haar groenten in eigen land, wat leidt tot een grote vraag van groenten uit andere landen. Maar dankzij de nieuwe verticale boerderij kunnen inwoners nu lokaal geproduceerd voedsel consumeren – exclusief verkrijgbaar bij de FairPrice Finest supermarkt.

De boerderij zelf bestaat uit 120 aluminium torens van 10 meter hoog die eruit zien als enorme kassen. De rijen vol planten produceren ongeveer een halve ton groenten per dag. Er worden hier nu nog slechts drie soorten groenten verbouwd. De inwoners hopen daarom om de boerderij uit te breiden om zo meer gewassen te kunnen verbouwen. De boerderij is momenteel op zoek naar een investeerder die helpt om 300 extra torens te bouwen, die zo’n twee ton groenten per dag zouden kunnen produceren. Hoewel het prijskaartje van 21 miljoen dollar aan de forse kant is, zou dit wel agrarische onafhankelijkheid voor het gebied kunnen betekenen.

De groenten van de verticale boerderij zijn uitgegroeid tot een grote hit onder de inwoners. Hoewel de groenten 10 tot 20 procent meer kosten dan andere groenten in de supermarkt, blijken consumenten een grote behoefte te hebben om zo vers mogelijke groenten te kopen, waardoor ze vaak kiezen voor de groenten van de verticale boerderij. Deze innovatieve verticale boerderij kan dichtbevolkte steden de mogelijkheid geven om voedsel te verbouwen in hun eigen achtertuin.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?