RSS

Kabinet steunt Energieakkoord voor duurzame groei

Het kabinet steunt het initiatief van de Sociaal Economische Raad (SER) om tot een Energieakkoord voor duurzame groei te komen.

Een akkoord tussen betrokken partijen als werkgeversorganisaties, natuurorganisaties, Bouwend Nederland, de energiesector en de industrie levert een bijdrage aan de overgang naar een duurzamere economie. Dat schrijft (pdf) minister Kamp van Economische Zaken vandaag aan de Tweede Kamer.

Nederland staat voor de uitdaging om het aandeel duurzaam opgewekte energie te vergroten naar zestien procent in 2020. De SER gaat de komende tijd met genoemde partijen om tafel om de uitgangspunten voor een stabiel en ambitieus energiebeleid voor de lange termijn te formuleren.

Nieuwe energiebronnen
Nederlandse ondernemers hebben alles in huis om te profiteren van de snelle ontwikkeling van nieuwe energiebronnen als zon, wind, biomassa en geothermie. Het kabinet wil Nederlandse ondernemers de ruimte geven om deze kansen te pakken en zo de Nederlandse economie verder te verduurzamen. Het ‘Energieakkoord’ kan daar een waardevolle bijdrage aan leveren. De SER verwacht het ‘Energieakkoord’ volgende zomer af te ronden.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Earlgrey:

    Ook waterstof motoren, zelfgenererende elektro motoren, ook als inbouw kits, Hennep voor de olie als multi toepasbaar industrieel gewas.Laat je geen zand in de ogen strooien, want wat ik hier noem wordt met man en macht door regeringen gesaboteerd. Met dit kan je zelfs de 35% halen of meer in 2020, Je hoeft het maar vrij te geven voor ieder zijn eigen rekening, en het zal niet aan te slepen zijn, monteurs zat.Zelfs een verwarmingsmonteur kan zo een waterstof installatie doen. Als LPG niet zo idioot hoog belast was geweest reed iedereen in zo een wagen, met een aanzienlijke positievere bijdrage voor het milieu.Mar door puur Calvinistisch afgunst tegenover andere die goedkoper rijden is dit gesaboteerd. Het “voorbeeld”die sommige gemeenten gebruiken voor hun alternatief brandstof zien we nooit in onze wagens. Zo Machiavellistisch dit..van kijk ons nu weer milieuvriendelijk aan het doen. Hypocrieten zijn het. Te weinig dit voorstel, echt drie maal niks, het kan veel sneller.En neem geen genoegen mee met als smoes van het is tenminste wat, want je kan het resultaat tenminste 4 of 5 maal hoger krijgen. Bevrijd het volk van die achterlijke regeltjes.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?