RSS

Duurzame energie groeit wereldwijd

Er wordt wereldwijd veel meer geld gestoken in duurzame energie. Anderzijds nemen de investeringen in biomassa en biogas sterk af. Dat blijkt uit een rapport (pdf) van de Duitse vermogensbeheerder Allianz Global Investors.

Er wordt jaarlijks 260 miljard dollar (204 miljard euro) geïnvesteerd in duurzame projecten over de hele wereld. Verreweg het meeste geld ging in 2011 naar projecten met zonne-energie (147 miljard dollar) en windenergie (84 miljard dollar). Dat is respectievelijk 254 procent en 12 procent meer dan in 2009.

Anderzijds daalden de investeringen in biomassa en biogas met 15 en 34 procent in 2 jaar tijd. De investeringen in waterkracht en geothermische energie namen wel flink toe, al gaat het slechts om enkele miljarden.

Ook blijkt uit het onderzoek dat China de afgelopen 5 jaar opvallend veel meer geld is gaan steken in duurzame energiebronnen. In 2007 ging er 14,9 miljard dollar naar Chinese projecten, in 2011 liefst 52,2 miljard dollar. In Europa stijgen de investeringen minder snel, al ligt het bedrag dat in duurzame energie gestoken wordt wel een stuk hoger: 101 miljard dollar.

De onderzoekers verwachten dat de investeringen in duurzame energie de komende tijd nog zullen toenemen. Nu wordt er zo’n 260 miljard dollar uitgegeven; in 2030 zal dat 461 miljard dollar zijn.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?