RSS

Desertec vordert met plannen voor zonne-energie project in Marokko

De Desertec Foundation, een internationale samenwerking tussen politici, bedrijven en wetenschappers om duurzame energiebronnen te ontwikkelen, zal de Marokkaanse overheid blijven helpen bij het opzetten van het zonne-energie project in dat land.

De Desertec Foundation en het Marokkaanse Agentschap voor de Ontwikkeling van Duurzame Energie en Energie-efficiëntie (ADEREE) hebben een memorandum ondertekend om de huidige plannen voor de bouw van een enorme reeks zonne-energie centrales in Noord-Marokko te versterken. De centrales zullen elektriciteit genereren voor de binnenlandse markt en voor Europa.

De Desertec Foundation kondigde drie jaar geleden plannen aan om 100 GW aan geconcentreerde zonne-energie centrales in Noord Afrika te bouwen. De Marokkaanse overheid en de Desertec Foundation hebben hun krachten gebundeld om duurzame energie voor Noord Afrika en Europa te creëren.

De nieuwe overeenkomst versterkt bestaande afspraken en helpt om de zonne-energie centrales projecten in een stroomversnelling tot voltooiing te brengen. Het land is al begonnen met het bouwen van een 500MW centrale in de stad Ouarzazate.

“Marokko is met dit project niet alleen een visionair in de regio, maar ook een succesvolle pionier in de wereldwijde overgang naar duurzame energie, waarin ADEREE een belangrijke rol speelt,” zegt directeur van de Desertec Foundation, Dr. Thiemo Gropp. “We zijn erg blij om hun werk op deze manier te ondersteunen.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?