RSS

Geld voor gezinsplanning in Afrika blijkt slimme investering

wo, nov 14, 2012

Politiek en Samenleving

Investeren in gezinsplanning in ontwikkelingslanden loont. Dat stelt UNFPA, het bevolkingsfonds van de Verenigde Naties, in het woensdag gepubliceerde State of the World Population Report 2012 ‘By Choice, not by Chance’.

Volgens minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking blijkt uit het rapport hoe goed het is dat Nederland blijft investeren in seksuele gezondheid. ‘Allereerst omdat vrouwen, jongeren en mannen er recht op hebben. Zij moeten de vrijheid en de middelen hebben om zelf te kiezen hoeveel kinderen ze willen. Maar dit rapport laat ook zien dat het een slimme investering is tégen armoede, uitsluiting en genderongelijkheid en vóór gezonde, welvarende gezinnen die bijdragen aan economische groei.’

Anti-conceptie
Seksuele gezondheid is een van de vier prioriteiten van de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking. Volgens UNFPA beschikken 222 miljoen vrouwen in ontwikkelingslanden niet over anticonceptie. Zij hebben geen keuze. Een jaarlijkse extra investering van 3,2 miljard euro zou het voor iedereen in ontwikkelingslanden mogelijk maken om zelf te beslissen over het krijgen van kinderen, bovenal een fundamenteel mensenrecht. Dit leidt bovendien tot een jaarlijkse besparing van 8,9 miljard euro aan gezondheidszorg in die landen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?