RSS

Volop inspiratie op PAN Amsterdam

di, nov 13, 2012

Kunst en Cultuur

Samen met Museum Boijmans Van Beuningen, I Amsterdam, Addy van den Krommenacker en Jan des Bouvrie biedt PAN Amsterdam, de eigentijdse beurs voor kunst, antiek en design van 18-25 november aanstaande, haar bezoekers dit jaar volop inspiratie.

Kunsthistorisch perspectief naar aanleiding van de tentoonstelling ‘De weg naar Van Eyck’, een indruk van nieuwe kunst in oude grachtenpanden, de toegevoegde waarde van oude kunst in een modern interieur  en een voorbeeld van de alledaagse draagbaarheid van onalledaagse sieraden.

“Cruciaal voor ons is dat dergelijke samenwerkingen een  relevante ondersteuning van het aanbod van onze deelnemers zijn”,  aldus Paul Hustinx, Algemeen Directeur van PAN Amsterdam. “We willen onze bezoekers inspireren en het aanbod in perspectief plaatsen of dat nu gaat over de toepassing van nu of de herkomst en betekenis van weleer. We zijn buitengewoon blij dat we daar dit jaar zulke goede partners voor gevonden hebben en zijn zeer dankbaar voor hun inzet en ideeën.“

De weg naar Van Eyck – Museum Boijmans Van Beuningen
Conservator oude schilder- en beeldhouwkunst bij Museum Boijmans Van Beuningen èn samensteller van de tentoonstelling ‘De weg naar Van Eyck’, Friso Lammertse maakt op de PAN een selectie uit het aanbod van objecten waarin hij de invloed van Jan van Eyck ziet. Hij zal per object toelichten waarop hij dat baseert. In tegenstelling tot bij een museale tentoonstelling kunnen de bezoekers op de beurs heel dicht bij de objecten komen en eventueel kopen om mee naar huis te nemen. Een  overzicht van de naar verwachting ongeveer 15 objecten inclusief uitleg is verkrijgbaar bij de informatiebalie. Elk geselecteerd object is herkenbaar aan een merkteken en de specifieke uitleg is ook ter plekke in de betreffende stands beschikbaar. Bezoekers kunnen op deze manier gericht op zoek gaan of zich tijdens hun rondgang over de beurs laten verrassen. Voorafgaand aan de beurs op 10 november geeft kunstadviseur Jeanette Ten Kate een lezing in Museum Boijmans Van Beuningen voor toekomstige, beginnende en ervaren verzamelaars onder de noemer: ‘De weg naar een eigen kunstverzameling’. Meer info op www.pan.nl  bij Arrangementen.

Amsterdam 2013 – 400 jaar grachten

Met een bescheiden expositie van acht artistieke foto’s wordt aandacht besteed aan Amsterdam 2013 en de viering van 400 jaar grachten. De foto’s van Wijnanda Deroo en Thijs Wolzak laten bijzondere Amsterdamse grachtenpanden zien en worden getoond op het middenpad van de beurs – al 26 jaar aangeduid als Keizersgracht. Sinds de oprichting van PAN Amsterdam in 1987 zijn de stad en de beurs innig met elkaar verbonden, niet alleen in de naam maar ook middels de beursplattegrond. 2013 belooft een feestelijk en historisch jaar te worden voor Amsterdam met mijlpalen als 125 jaar Het Concertgebouw en Het Koninklijk Concertgebouworkest, de Grand Opening van het Rijksmuseum,40 jaar Van Gogh Museum, 175 jaar Artis en 225 jaar Felix Merites . Voor meer info www.iamsterdam.com/2013

Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst by Jan des Bouvrie
Direct bij de ingang op de beurs maakt Jan des Bouvrie, op verzoek van de Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst in Nederland (VHOK), een spannende combinatie van een modern interieur met oude kunst. De VHOK wil op deze manier laten zien dat juist unieke objecten met een verleden voorzien in de huidige behoefte van eigenheid en authenticiteit en perfect passen in een modern interieur. Dit ook ter illustratie en bevordering van de huidige eclectische trend op het gebied van verzamelen en inrichting.

Jan des Bouvrie: “Het was echt heel wonderlijk, net in de periode dat ik werd benaderd door de mensen van de VHOK om samen te werken aan de inrichting van de PAN-stand was ik me weer bewust aan het worden hoezeer ik onder de indruk kan raken van het tijdloze en soms zelfs moderne van antiek.”

Addy van den Krommenacker
Tijdens Kunstontmoetingen, de besloten avond op donderdag 22 november, toont Addy van den Krommenacker creaties uit zijn allernieuwste pret-a-porter collectie in combinatie met de sieraden van Van Gelder Indian Jewelry. Van Gelder wil hiermee laten zien hoe traditionele juwelen uit India een moderne look kunnen versterken. Deze pret-a-porter collectie – hoewel zonder de sieraden – is dan slechts één keer eerder te zien geweest, namelijk tijdens zijn Celebrationshow op 11 november aanstaande in de Harbour club in Amsterdam.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?