RSS

Teken de petitie voor bescherming van het regenwoud in Indonesië

di, nov 13, 2012

Wetenschap en Natuur

Greenpeace voert actie in Amsterdam voor bescherming regenwoud. Het Amsterdamse bedrijf ANT ondersteunt ontbossing in Indonesië door diensten te verlenen aan het grootste Indonesische papierbedrijf Asia Pulp & Paper (APP). Greenpeace vindt daarom dat ANT moet stoppen met het verlenen van financiële diensten aan APP. Vandaag stonden actievoerders van Greenpeace op de Amsterdamse Zuidas bij het hoofdkantoor van ANT om dit verhaal aan de medewerkers van ANT te vertellen.

Asia Pulp en Paper (APP), een van de grootste papierbedrijven in Indonesië, vernietigt daar op grote schaal de laatste oerbossen. Trustkantoor ANT in Amsterdam verleent diensten aan APP en maakt het daarmee mogelijk dat APP doorgaat met zijn destructieve werk.

APP maakt zich schuldig aan grootschalige vernietiging van het regenwoud in Indonesië, ten koste van bedreigde diersoorten, zoals de tijger. APP heeft sinds 1984 al ruim twee miljoen hectare tropisch bos op Sumatra gekapt, de helft van de oppervlakte van Nederland. Gekapte bomen worden verwerkt tot pulp. Dat wordt onder andere geëxporteerd naar China, waar het wordt verwerkt tot papier voor voornamelijk de verpakkingsindustrie.

Verschillende bedrijven al om
Sinds de start van de Greenpeace-campagne tegen APP hebben verschillende grote bedrijven, waaronder speelgoedmerken Lego, Mattel, en Hasbro, besloten geen zaken meer te doen met APP. Ook bedrijven uit andere branches, zoals Unilever, Nestlé, Adidas, ING, uitgeverij Noordhoff, Levi Strauss, Danone en Nutricia, hebben aangekondigd de contacten met het bedrijf te verbreken.

Binnen de fastfoodketen Kentucky Fried Chicken zijn meer en meer filialen die APP weren als leverancier voor hun verpakkingen. Ook hier voert Greenpeace actie om KFC internationaal garanties te vragen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

 1. Agnes:

  Ik begrijp de regering niet. Geld is zoals altijd weer belangrijker dan natuur en zuurstof. Belachelijk.

 2. Rebecca:

  Het kappen van de bossen in indonesie was vanavond op het journaal.
  Ik heb echt een traantje gelaten. Alles wat de mens aanraakt verpesten ze. En voor wat? Geld
  Ben benieuwd welke pensioenfondsen of banken daarin in beleggen.
  Moet meer aan de kaak gesteld worden. Zeker op TV.

  Zelf gebruik ik geen voedsel waar palmolie in zit.
  Ik gebruik alleen olijfolie.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?