RSS

Ook Brazilië zet zich in voor behoud van biodiversiteit

Brazilië gaat ook zijn gegevens toevoegen aan het internationale platform dat alle data over de biodiversiteit op aarde verzamelt.

Brazilië gaat daartoe deel uitmaken van de Global Biodiversity Information Facility (GBIF). Dit internationale netwerk, dat in 2001 ontstond, maakt gegevens over biodiversiteit via het internet toegankelijk voor onderzoekers over de hele wereld.

Op dit moment leveren 58 landen en 46 organisaties gegevens aan dat netwerk. Het gaat om data over planten, dieren en micro-organismen die geregistreerd zijn in herbaria, musea en zoölogische collecties, en ook om observatiegegevens. Het netwerk telt nu al 388 miljoen registraties in meer dan 10.000 databanken.

De toetreding van Brazilië is belangrijk. Het land bevat 15 procent van alle biodiversiteit op deze planeet. Het aantal registraties dat Brazilië kan bijdragen, loopt op tot 30 miljoen, maar slechts 5 miljoen zijn gedigitaliseerd en onmiddellijk beschikbaar.

“De integratie van gegevens levert fundamentele kennis op voor duurzame ontwikkeling”, zegt Carlos Nobre, verantwoordelijk voor onderzoeksbeleid bij het ministerie van Wetenschap, Technologie en Innovatie.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?