RSS

Londen overweegt verhoogde fietspaden over de stad heen

Stel je voor dat je door Londen zou kunnen fietsen zonder je druk te hoeven maken over het verkeer, verkeerslichten of voetgangers. Deze visie is een stap dichter bij de realiteit gekomen dankzij een voorstel van het ontwerpbureau Exterior Architecture uit Londen, voor een systeem van verhoogde fietspaden, wat momenteel door de stad wordt overwogen.

Het bedrijf Exterior Architecture heeft een voorstel gemaakt voor een systeem van verhoogde fietspaden over de stad heen, SkyCycle genaamd. Het ‘luchtfietssysteem’ zou forensen in staat stellen om over de verhoogde paden tussen stations te reizen, wat betekent dat hoewel je niet simpelweg het fietspad af kunt wanneer je wilt stoppen, het de ideale manier zou kunnen zijn om ongehinderd drukke stadsgebieden te overbruggen.

Reizigers zouden een tarief per keer betalen, ongeveer een pond, om gebruik te maken van het systeem, wat in twee jaar gebouwd zou kunnen worden. De paden zouden onoverdekt zijn, wat dus in wezen een supersnelweg in de lucht voor fietsen creëert. San Martin, het brein achter het voorstel, is momenteel in overleg over het project met Boris Johnson, de burgemeester van Londen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?