RSS

Biologisch verovert de supermarkten

Ondanks de economische tegenwind blijft het aanbod van biologische producten in de supermarkten toenemen. Er worden gemiddeld 141 producten aangeboden, 22 procent meer dan in 2011, zo blijkt donderdag uit de jaarlijkse telling van biologische producten door Milieudefensie.

Supermarktketen Plus komt met gemiddeld 356 biologische producten, ruim 100 meer dan het jaar ervoor, als beste uit de bus. In de Plus-schappen liggen bovendien de meeste (102) fair trade-artikelen terwijl er in de andere supermarkten gemiddeld 35 fair trade-producten zijn te vinden. ,,Er is een beweging gaande die zich niet makkelijk laat stuiten”, concludeert Klaas Breunissen, campagneleider duurzaam voedsel bij Milieudefensie.

Milieudefensie hield de zogeheten EKO-tellingen voor het 15e jaar, bij de eerste telling in 1998 werd alleen groente en fruit geteld en stokte de teller bij zes biologische producten. Meer dan 200 vrijwilligers gingen tussen eind augustus en eind september op pad in 532 filialen van 26 verschillende supermarktketens.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

  1. Peter:

    Goede ontwikkeling. Maar voor de gezondheid is er natuurlijk wel een kanttekening bij te maken. Producten mogen dan wel biologisch zijn maar het feit dat er bijna overal suiker in wordt gestopt is niet goed voor de gezondheid! Wat moet suiker bijvoorbeeld in een pot biologische pindakaas? Ik snap het niet!

  2. William:

    De biopindakaas varianten met suiker zijn inderdaad niet hoogwaardig te noemen. Zal er vooral inzitten om meer winst te kunnen maken omdat het een lekker goedkoop ingredient is.
    Organica ook een supermarktmerk bevat geen suiker oid en smaakt een stuk beter ook.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?