RSS

Nederlandse bedrijven helpen Bolivia aan schoon drinkwater

De Nederlandse bedrijven Royal HaskoningDHV en Vitens Evides International (VEI) adviseren het Boliviaanse waterbedrijf EPSAS bij de ontwikkeling van het Chuquiaguillo drinkwaterproject. Dit project, gefinancierd door Agentschap NL, voorziet zo’n 125.000 inwoners van La Paz, de hoofdstad van Bolivia, van schoon drinkwater.

Voor een deel betreft het de eerste aansluiting op de openbare drinkwatervoorziening. De opdracht is complex door de grote hoogteverschillen in La Paz. Het project wordt gefinancierd door de Ontwikkelingsrelevante Infrastructuurontwikkeling (ORIO), een schenkingsfaciliteit van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De bevolking in La Paz en haar voorstad El Alto is sinds 1985 meer dan verdubbeld en de groei zal zich naar verwachting in de komende decennia voortzetten. Bevolking en bedrijven hebben zich ook gevestigd in het geaccidenteerde Chuquiaguillo-gebied langs een belangrijke uitvalsweg van La Paz. De hoogteverschillen in dit gebied zijn bijzonder groot en bedragen enkele honderden meters.

Het project zal voorzien in een nieuwe drinkwaterzuivering van 12,5 miljoen kubieke meter water op jaarbasis, 50 kilometer distributieleidingen en 25.000 huisaansluitingen. Royal HaskoningDHV en VEI leveren technische assistentie bij de ontwikkeling van de zuivering en het distributienetwerk.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?