RSS

Lichaamsbeweging doet tevredenheid over het leven toenemen

Enkele minuten lichaamsbeweging is voldoende om de impact van een zware dag op het werk weg te werken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Pennsylvania State University. De Amerikaanse onderzoekers zeggen vastgesteld te hebben dat extra lichaamsbeweging de tevredenheid over het leven bij het individu doet toenemen.

De resultaten van de studie bevestigen volgens hen de theorie dat fysieke activiteit een gezond gedrag weerspiegelt dat belangrijke consequenties heeft voor het dagelijkse welzijn. Een beleid dat naar een grotere tevredenheid over het leven streeft, moet volgens de wetenschappers dan ook werken rond de promotie van lichaamsbeweging.

“De studie toonde aan dat het niveau van lichaamsbeweging op een dag een rechtstreekse impact heeft op de levenstevredenheid van de betrokkene,” merkt onderzoeksleider David Conroy, professor kinesiologie aan de Pennsylvania State University, op. “Proefpersonen die iets meer lichaamsbeweging doen dan op een gemiddelde dag, bleken hun levenstevredenheid een flinke boost te geven. Mensen die naar een grotere tevredenheid over het leven streven, blijken die doelstelling dan ook heel gemakkelijk te kunnen bereiken door wat extra te sporten.”

De wetenschappers, die onderzoek uitvoerden bij meer dan tweehonderd studenten van de universiteit, stellen dat ook depressieve periodes, stress, vermoeidheid en gewichtsproblemen mogelijk een impact zouden kunnen hebben op de levenstevredenheid. “De studie toonde echter aan dat daadwerkelijk de lichaamsbeweging een positieve impact had op de levenstevredenheid van de respondenten,” benadrukt professor Conroy nog.

De onderzoekers zeggen specifiek voor studenten gekozen te hebben omdat die groep door een hele reeks van veranderingen gaat die een grote impact kunnen hebben op de tevredenheid over het leven en zich vaak ongelukkig voelt. (Via)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?