RSS

Britse economie toont onverwacht sterk herstel

do, okt 25, 2012

Economie en Ondernemen

De Britse economie in het derde kwartaal officieel uit de recessie gekomen. De economie groeide op kwartaalbasis met 1 procent, de sterkste kwartaalgroei in 5 jaar. Dat maakte het Britse bureau voor de statistiek donderdag bekend.

In de drie voorgaande kwartalen was nog sprake van krimp op kwartaalbasis. De groei viel bovendien sterker uit dan economen hadden verwacht. Zij rekenden gemiddeld op een groei van 0,6 procent in vergelijking met het tweede kwartaal. Op jaarbasis toonde de Britse economie in het derde kwartaal groei noch krimp. Hier werd door economen gerekend op een teruggang van 0,5 procent.

Volgens het statistiekbureau kwam de grootste bijdrage aan de groei uit de Britse dienstensector. Ook de productiesector toonde groei. Bij de bouw was echter krimp te zien. Verder werd geprofiteerd van de verkoop van tickets voor de Olympische Spelen.

Het Britse statistiekbureau meldde verder dat de economie sinds begin dit jaar met 0,3 procent is gegroeid. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?