RSS

China wil CO2-uitstoot scheepvaart verminderen

Het Chinese ministerie van Transport denkt hardop aan een CO2-taks voor de scheepvaartsector. De Chinese overheid wil de CO2-uitstoot van de scheepvaart verminderen en heeft daarvoor verschillende mogelijkheden onderzocht, waaronder emissiehandel en CO2-taks.

Volgens de staatskrant China Daily is er nog geen gedetailleerd plan, maar zal de snelheid van het scheepvaartverkeer waarschijnlijk aan banden worden gelegd om de uitstoot terug te dringen.  Het nieuws over de Chinese plannen is opvallend, want China was een van de landen die zich met hand en tand verzette tegen een gelijkaardige Europese taks voor de scheepvaart en luchtvaart.

China dreigde begin dit jaar zelfs met een handelsoorlog als Chinese luchtvaartmaatschappijen in Europa zouden moeten toetreden tot de Europese Emissiemarkt (Emissions Trading Scheme of ETS).

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?