RSS

Restaurant de Veldkeuken wint de titel ‘Puurste Restaurant’ van Nederland

ma, okt 22, 2012

Gezondheid en Voeding

De Veldkeuken in Culemborg is vanmiddag uitgeroepen tot winnaar van de titel ‘Puurste Restaurant van Nederland 2013′. Maandag 22 oktober start de Puur Restaurant Week! Tijdens het eerste Cider Festival bij MOES eet- en drinklokaal in Amsterdam is de titel ‘Puurste Restaurant van Nederland 2013′ uitgereikt aan de Veldkeuken door Martine Zuil, hoofdredacteur Misset Horeca.

Een parel aan de Waal
De vakjury bestaat uit Makkie Mulder, hoofdredacteur delicious, Jeroen Thijssen, culinair journalist van Trouw en Martine Zuil, hoofdredacteur Misset Horeca. Zij proefden vorige week het Puur Menu bij de genomineerde restaurants: Aangenaam in Haarlem, Stroming in Heerhugowaard en de Veldkeuken in Culemborg. De vakjury koos de Veldkeuken van Juliette Borggreve en René van der Veer als winnaar van de titel ‘Puurste Restaurant van Nederland 2013′, vanwege hun ambachtelijke menu, streekgebonden producten en 100% biologische kaart. Jeroen Thijssen zegt over de Veldkeuken: ‘Een parel aan de Lek, gevat in groen. Een keuken die eerlijk met heerlijk combineert, een vreedzame plek in een woelige wereld.’

Ambachtelijk, streekgebonden en puur
De Veldkeuken bakt in eigen bakkerij brood, quiches en taarten op ambachtelijke wijze. Met de producten uit eigen moestuin en uit de streek worden op pure wijze én met veel aandacht heerlijke gerechten bereid. Van 22 t/m 28 oktober geniet je bij de Veldkeuken van het 3-gangen Puur Menu voor een speciale prijs van € 27,50.

Puur Restaurant Week 22 t/m 28 oktober
Bij bijna 50 andere restaurants kun je volgende week, tijdens de Puur Restaurant Week, ook een Puur Menu proeven. Elk restaurant is vrij om het Puur Menu zelf samen te stellen indien biologisch, Fairtrade en duurzame vis (of vegetarisch) hierin centraal staan. Eerlijk voor mens, dier en milieu, de horecaondernemer en de gast. Het restaurant bepaalt zelf de (actie)prijs van het menu.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?