RSS

Dubai bouwt onderwater discus hotels

Dubai is al de thuisbasis van enkele op architectonisch gebied gezien meest indrukwekkende, geavanceerde en grote gebouwen in de wereld, maar het Water Discus Hotel is het toppunt.

De bedrijven Deep Ocean Technology en BIG INVEST hebben nu hun krachten gebundeld om de Water Discus Hotels (DWH) daadwerkelijk te kunnen bouwen, en er eventueel ook een wereldwijde hotelketen van te maken.

Het design dat ontwikkeld is door het Poolse bedrijf Deep Ocean Technology, bestaat uit een paar futuristisch uitziende discussen, waarvan er één 21 verdiepingen onder water zal worden geplaatst. De gelukkigen die een kamer kunnen reserveren in het onderwatergedeelte van deze echte Atlantis zullen worden getrakteerd op een schitterend uitzicht op de onderwaterwereld van de Persische Golf.

Volgens een persbericht hebben BIG Invest Consult AG en Deep Ocean Technology GmbH , onlangs een gezamenlijk bedrijf opgezet, zodat het WDH over de hele wereld gebouwd kan worden.

De discussen van het WDH, die onder andere zwembaden, een zonnedek, een spa, restaurants en een helikopterplatform zullen bevatten, zouden uitwisselbaar en drijvend zijn, wat betekent dat ze als levensreddende schepen kunnen dienen als zich ooit een noodsituatie zou voordoen.

Momenteel is het nieuwe bedrijf bezig met onderzoek naar mariene constructiemethoden, op zoek naar extra investeerders en naar mogelijke locaties voor de hotelketen onder water. De bouwplannen worden al in meerdere andere landen overwogen, waaronder Verenigde Arabische Emiraten, de Malediven, Oman en Martinique.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reacties

  1. Ontdek Dubai:

    Duidelijk geen economische crisis in Dubai! Ook in 2013 zullen er weer veel nieuwe en opmerkelijke gebouwen in Dubai uit de grond rijzen, maar dit onderwaterhotel is wel een heel erg extreem voorbeeld. Maar er zijn wel meer luxe hotels in Dubai, dus wat dat betreft past deze wel in het rijtje.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?