RSS

Doe mee aan de Natuurwerkdag

Op zaterdag 3 november is het weer landelijke Natuurwerkdag. Iedereen die natuur en landschap een warm hart toedraagt kan een dagje meehelpen met poelen schoonmaken, bomen knotten, fruitbomen snoeien en heide opschonen.

Vorig jaar hebben ruim 12.000 vrijwilligers meegeholpen. Ervaring is niet nodig, wel zin om de handen uit de mouwen te steken! Op de site van Natuurwerkdag staan alle locaties en werkzaamheden beschreven.

Landschap verbindt
Actief zijn in natuur en landschap is leuk, ontspannend en gezond. Op deze twaalfde Natuurwerkdag kan iedereen een dag aan de slag in natuur en landschap in de eigen omgeving. Er zijn steeds meer vrijwilligers actief in het landschap en zij vinden het leuk om anderen te laten zien en ervaren wat het vrijwilligerswerk inhoudt. Tijdens de Natuurwerkdag kan iedereen een dag meehelpen. En niet alleen het landschap knapt ervan op: ook (bedreigde) plant- en diersoorten kunnen weer vooruit.

Er is van alles te doen. Vrijwilligers kunnen wilgen knotten, houtsingels uitdunnen en paddenpoelen opschonen. Het terrein is zo groot dat ruim verspreid in het gebied gewerkt kan worden en men elkaar niet voor de voeten hoeft te lopen.

Daarnaast zijn er voor kinderen nog andere activiteiten zoals het maken van gardebezems en vogelhuisjes en het helpen bij het herstellen van het ooievaarsnest. Voor thee/koffie/frisdrank en broodjes wordt gezorgd.

Aanmelden?
Jezelf, vrienden en familie aanmelden voor een gezellig dagje samen aan het werk in het landschap? Kijk voor meer informatie over (kinder)locaties, activiteiten en aanmelden op www.natuurwerkdag.nl

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?