RSS

Fairtrade Week 2012

De Fairtrade Week vindt dit jaar voor het zesde jaar op rij plaats. Van 25 oktober t/m 4 november staat alles in het teken van Fairtrade. Een week lang wordt Nederland geprikkeld om Fairtrade producten op de boodschappenlijst te zetten. Dit is heel eenvoudig, want het assortiment Fairtrade gecertificeerde producten is veelomvattend en overal verkrijgbaar.

Hieronder vind je een lijst van alle evenementen en campagnes die tijdens de Fairtrade Week plaatsvinden:

  • 22 t/m 28 oktober – Puur Restaurant Week. Tijdens deze week kan je in restaurants in heel Nederland genieten van een Puur menu.  Restaurants zetten een h’eerlijk 3-gangen menu op de kaart waarbij biologisch, Fairtrade en duurzame vis centraal staan. Zie hier een overzicht van de deelnemende restaurants
  • 28 oktober t/m 4 november – Fairtrade aanbiedingen bij supermarkten. Profiteer van aantrekkelijke kortingen op Fairtrade producten bij je supermarkt.
  • 29 oktober t/m 2 november – Fairtrade@Work campagne. Geniet ook van Fairtrade producten op je werk. Doe mee en organiseer een activiteit waarbij Fairtrade centraal staat, zoals een koffieproeverij, lunch of borrel. Cateraars en bedrijven worden opgeroepen om tijdens de eerste week van november (29 oktober t/m 2 november) een activiteit te organiseren met Fairtrade producten.
  • 3 november – ter afsluiting van de Fairtrade Week 2012, organiseert Utrecht Fairtrade in samenwerking met Milieudefensie Utrecht, Slow Food Utrecht en de Youth Food Movement de EcoFair Eat-In op de Mariaplaats te Utrecht. Een ‘Eat-In’ is een gezamenlijke maaltijd waarbij alle tafelgenoten een zelfgemaakt gerecht meenemen en het met de anderen delen. Het hoeft niet uitgebreid te zijn, je kunt ook gewoon een zak verse biologische tomaten van een lokale teler meenemen, of een mooi biologisch brood met een bakje fairtrade tapenade. Een belangrijke voorwaarde is wel dat het gemaakt moet zijn van duurzame kwaliteitsproducten. Diepvrieshamburgers worden minder gewaardeerd.
  • 1 t/m 4 november – Sieraad Art Fair. Kijk je ogen uit op deze sprankelende sieradenbeurs en bezoek de Goed Goud stand van Solidaridad, in de Westergasfabriek te Amsterdam.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?