RSS

Werkloosheid VS daalt flink

ma, okt 8, 2012

Economie en Ondernemen

De werkloosheid in de Verenigde Staten is in september gedaald tot 7,8 procent van de beroepsbevolking, het laagste niveau sinds januari 2009. De werkgelegenheid groeide met 114.000 banen. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid vrijdag bekend.

De groei van de werkgelegenheid was iets sterker dan economen hadden voorspeld. Zij rekenden op een groei met 113.000 banen. De groei van de werkgelegenheid in augustus werd flink naar boven bijgesteld van 96.000 tot 142.000 banen. De werkloosheid bedroeg in augustus nog 8,1 procent. Economen hadden verwacht dat dit cijfer zou stijgen tot 8,2 procent. Na twee maanden van krimp in de beroepsbevolking, traden bovendien vorige maand weer meer mensen toe tot de arbeidsmarkt.

Vooral een onderzoek onder huishoudens, dat gebruikt wordt voor de vaststelling van het werkloosheidscijfer, liet een sterke stijging zien de afgelopen maand. Dit onderzoek wees op een groei van 873.000 banen.

De werkgelegenheid in de bouw nam toe met 5000 banen dankzij de stijgende vraag naar woningen. Ook steeg de werkgelegenheid bij de overheid met 10.000 banen, na in augustus te zijn gegroeid met 45.000 banen. Bij fabrieken daalde de werkgelegenheid voor de tweede maand op rij.

De daling van de werkloosheid is een meevaller voor president Barack Obama, in de huidige verkiezingsstrijd waarbij banen centraal staan. Het werkloosheidspercentage is nu even hoog als toen Obama president werd. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?