RSS

Dag van de Duurzaamheid 2012

De landelijke Dag van de Duurzaamheid vindt dit jaar plaats op woensdag 10 oktober. Evenals bij de drie voorgaande edities nodigt initiatiefnemer Urgenda alle particulieren, bedrijven, overheden, scholen en organisaties uit om mee te doen. Zij worden uitgedaagd om zich op 10-10 van hun groenste kant te laten zien met het statement: Laat het zien op 10-10!

De Dag van de Duurzaamheid is hèt moment van het jaar om de duurzaamheidsbeweging in Nederland nog zichtbaarder, groter en manifester te maken en daarmee een duidelijk signaal af te geven. De samenleving wil een maatschappij die anders wordt ingericht. We willen niet meer verspillen en vervuilen, maar beter omgaan met grondstoffen, overgaan op duurzame energie, gezonder leven en op veel meer in gemeenschappen samen oplossingen zoeken, die passen in deze tijd. De urgentie om anders te leven, te werken, te reizen en te eten is alleen maar groter geworden. Deelnemers laten zien en voelen dat het kan en ook nog plezier en geld kan opleveren!

Selecteer per provincie, thema en zoekwoord
Steeds meer mensen zijn het gehele jaar bezig met duurzaamheid, maar door alle initiatieven op één landelijke dag te koppelen via de website wordt manifest hoe groot de beweging al is. Veel activiteiten zijn al te vinden op de website en te selecteren op provincie, thema en trefwoord. Sommige acties worden apart gelanceerd.

“Urgenda roept iedereen op om dit jaar nog meer mensen in te schakelen en enthousiast te maken. Dit is nodig om het kantelpunt te bereiken op weg naar een duurzame samenleving, opdat ook eindelijk de politiek en andere achterblijvers aanhaken. Vorig jaar waren er op De Dag meer dan 100.000 mensen actief en we willen laten zien dat de duurzaamheidsbeweging ook dit jaar weer enorm is gegroeid”, vertelt Urgenda directeur Marjan Minnesma.

Een greep uit de activiteiten
Ook dit jaar zijn er natuurlijk speciale onderwijsactiviteiten voor het lager-, middelbaar- en hoger onderwijs, zie www.dagvandeduurzaamheid.nl/scholenactie. Prinses Laurentien van Oranje doet actief mee aan de voorleesactie voor lagere scholen.

Daarnaast zijn er honderden andere duurzame activiteiten gepland. Zo zullen verschillende grote bedrijven zoals Ernst&young, Etos, AH, Steelcase, NS, Microsoft en Albron met duurzame acties komen. Verder is er ondermeer een guerrilla diner van YFM, Duurzame Dates, de uitreiking van de MVO- en scriptieprijzen, kortings¬acties via o.a. Groupon, symposia over de green biobased economy, de 10:10 Energy Challenge, opening van kraanwater tappunten en de boeklancering van Anne-Marie Rakhorst. Veel activiteiten zijn al te vinden op de website en te selecteren op provincie, thema en trefwoord. Sommige acties worden apart gelanceerd.

Doe mee!
1. Bedenk een originele activiteit voor de Dag van de Duurzaamheid (of haak aan bij een van de activiteiten of acties die op de website staan)
2. Meld uw activiteit op de website www.dagvandeduurzaamheid.nl
3. Nodig (lokale) prominenten, media en anderen uit om mee te doen/aanwezig te zijn bij uw activiteit op 10-10
4. Promoot en beschrijf (voorbereidingen op) uw activiteit op social media zoals
facebook.com/dagvandeduurzaamheid2012LinkedIn en Twitter en gebruik daarbij #dvdd12

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?