RSS

3D zonnepanelen kunnen 20 keer meer energie opleveren

MIT-onderzoekers hebben een nieuwe driedimensionale zonnepaneel ontwikkeld dat tot 20 keer meer energie per vierkante meter kan produceren dan de traditionele platte zonnepanelen.

Het MIT team testte meerdere uitvoeringen van gestapelde PV panelen en kwam uit op een 3D-vorm die het meeste licht opneemt, ook wanneer het bewolkt is. Het gevolg is een tot 20 maal hogere productie van zonne-energie. Omdat er meer zonnecellen nodig zijn is de prijs wel iets hoger, maar volgens het MIT maakt het fotovoltaïsch materiaal slechts 35% uit van de totale kosten.

De opmerkelijke resultaten, gepubliceerd in Energy and Environmental Science, wijzen op een nieuwe veelbelovende manier om zonnepanelen nog effectiever te gebruiken, zonder extra ruimte op te offeren. De 13-jarige jongen Adien Dywer had vorig jaar met z’n zonneboom ontwerp gebaseerd op de Fibonacci reeksde onderzoekers al op deze opmerkelijke bevinding gewezen.

Na verschillende testen lieten de resultaten zien dat zonlicht opvangen vanuit verschillende hoeken de voorkeur geniet boven platte zonnepanelen, vooral bij bewolkt weer en voor gebieden verder van de evenaar af. Deze resultaten bevestigen de theorie van Adiean Dywer. Volgens Professor Jeffrey Grossman, ‘kan dit concept een belangrijke rol gaan spelen voor de toekomst van zonnepanelen.’

De tijd is rijp voor dergelijke innovaties, aldus Grossman, aangezien zonnecellen steeds goedkoper worden en de installatie ervan eenvoudiger, zullen de voordelen van 3D zonnepanelen dienovereenkomstig groeien.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reacties

 1. Th. Moras.:

  Dus onmiddelijk stoppen met het plaatsen van zwaaipalen en de reeds geplaatste verwijderen en zich geheel richten op zonne energie.

 2. jan middel:

  Als alles waar is wat gepubliceerd wordt ? dan zag de wereld er heel anders uit! Voorbeeld: als me een blik verf koopt dan haalt niemad het maximum rendemend wat op het blik staat met als gevolg dat men een blik extra moet aanschaffen conclusie: er zijn vele factoren die het rendemend bepalen en op het blik staat een gegeven die iet gecontroleerd wordt door een instantie van de overheid immers de investering is gering. Nu echter gaat het over zonnecollectore met een dusdanige investering waar menig investeerder slapeloze nachten van heeft maar in het hoofd de gedachte rondgaat van later ga ik verdienen! Maar er zit een addertje oder het gras en dat is de iformatie komt van de leveracier en dat is net zoals op het blik verf nooit haalbaar. Mensen laat je niet gek maken!!! Koop alleen zonnepanelen als je ergens mistes 30 jaar blijft wonen en tussentijds vervangings ivesteringen wilt doen want er is geen paneel die het 30 jaar volhoudt laten wij het nog maar niet hebben over het afnemende redemend in de loop van de jaren! Er word altijd gesproke over de toename van kosten va eergie levering! Ik zeg zo zorg dat je minder energie verbruikt stop je geld in isolatie bv een huis met een isolatie van R 5,5 hoeft amper warmgestookt te worden en is zomers zo koel dat aircondition niet hoeft worden aangeschaft. Warmwater is de grootste energie verslinderaar dus douche korter en om de dag hierdoor bespaar je gegarandeerd 70% eergie dmv gebruik zelftest oteer de meterstanden! Samenvatting: het is et als met aandelen in het verleden behaalde rendementen geven geen garantie voor de toekomst en de voorspellingen komen in grote lijnen van de leverancier.
  Leef het leven duurt maar even !

 3. Hellen:

  Hallo,
  en als je op zoek ben naar een goed kopen manier met je stroom om te gaan
  bijvoorbeeld met aircondition in buiteland wand daar is het stroom duur

  Mvg Hellen

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?