RSS

Inspiratiebijeenkomst Nederlandse Vrouwen Raad

De Nederlandse Vrouwen Raad organiseert op 23 september een inspiratie bijeenkomst waarbij de rol en positie van plattelandsvrouwen zowel nationaal als internationaal centraal staan. 

Onder het motto ‘Food for Thought – Thought for Food‘ nodigt de Nederlandse Vrouwen Raad geïnteresseerde vrouwen zondag 23 september in Kasteel Groeneveld uit om actief mee te denken en zelf geïnspireerd te raken tijdens een afwisselende bijeenkomst met diverse sprekers. Vrouwenvertegenwoordiger Anke Vervoord spreekt in oktober de regeringsleiders in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe en wil graag inspiratie opdoen bij vrouwen.

Onderwerp van gesprek zijn: de rol en positie van plattelandsvrouwen internationaal bij de uitbanning van armoede en honger & de mogelijkheden van Nederlandse vrouwen om aan de versterking van die positie bij te dragen en zelf in eigen (werk-)omgeving voedselzekerheid te bevorderen en voedselverspilling tegen te gaan. Het doel van deze inspiratiebijeenkomst is zoveel mogelijk vrouwen betrekken bij de inhoudelijke aanscherping van dit statement.

Programma
Wij bieden u inspirerende gesprekken met Vrouwenvertegenwoordigers Jolein Baideman (Rio+20) en Anke Vervoord (Algemene Vergadering Verenigde Naties), Daniela Roche (Oxfam Novib), Floor Uitterhoeve (Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie), jongerenvertegenwoordiger Kirty Matabadal, Sandra van Kampen (Stichting Urgenda), Els Kamphof (Rabobank) en Anna Chojnacka (1% Club). Alles onder gespreksleiding van Natasja van den Berg.

Uw mening telt
Wij willen zoveel mogelijk vrouwen betrekken bij de inhoud van het statement dat Vrouwenvertegenwoordiger Anke Vervoord in oktober uitspreekt voor de regeringsleiders in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Anke wil daarin aanbevelingen doen voor verbetering van de positie van voedselproducerende vrouwen en voor versterking van hun rol in de uitbanning van armoede en honger. Geïnspireerd door uw inbreng en die van gerenommeerde sprekers van NGO’s, maatschappelijke organisaties en uit de private sector, zal zij haar aanbevelingen nader formuleren en aanscherpen.

Inleidingen en discussie zijn, naar wij verwachten, inspiratie voor u om, ter plekke, te bedenken wat u in uw eigen omgeving kunt en wilt doen om voedselzekerheid te bevorderen en voedselverspilling tegen te gaan. Bijvoorbeeld door uw aankopen in de supermarkt, maar met name ook op uw werk, in uw bedrijf, als ondernemer of als werknemer.

Anke Vervoord: “Vrouwen produceren wereldwijd meer dan de helft van alle landbouwproducten. Wanneer zij de beschikking zouden hebben over dezelfde middelen als mannen dan zou hun opbrengst kunnen stijgen met 30%, en met die meeropbrengst kunnen zo’n 150 miljoen mensen die nu honger lijden, gevoed worden.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reacties

  1. Hadewijch Verhenne:

    Zeer goed nieuws. Maar of ze gaan luisteren in de Verenigde Naties?

    Even een aanvulling: als de helft van het voedsel niet zou weggegooid worden tijdens de route van veld naar bord, wereldwijd, dan IS er geen verhoging nodig van de voedselproductie.
    We produceren genoeg, alleen verdelen we het niet, en gooien we de helft weg op de weg van bord naar veld!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?