RSS

Smart Forstars is de nieuwe sportieve elektrische concept car

ma, sep 17, 2012

Wetenschap en Natuur

Smart komt op de beurs van Parijs met een nieuwe concept car: de Forstars, een stoere elektrische tweedeurs coupé met groot glazen dak en enkele originele snufjes.

De Duitsers omschrijven het in een felrood kleurtje uitgevoerde autootje als een Sports Utility Coupé. De smart is 3,55 meter lang, 1,71 meter breed en 1,51 meter hoog. Maar vooral de wielbasis verrast, met 2,47 meter is die een dikke 60 centimeter langer dan die van een ‘gewone’ Smart. Toch is ook deze Forstars maar een tweezitter, met achterin dan wel heel wat extra laadruimte.

De Forstars is voorzien van dezelfde elektische aandrijflijn als de Fortwo Brabus Electic Drive. Dat betekent een elektromotor van 82 pk en 135 Nm, die wordt aangedreven door lithium-ion-accu’s van 17,6 kWh. De topsnelheid van de Forstars bedraagt 130 km/h.

In het met leer en aluminium afgewerkte interieur heeft Smart een hoofdrol toebedeeld voor een smartphone. Die dient als vervanger van de binnenspiegel en kijkt via een camera achteruit. Bovendien kan je met die smartphone een beamer bedienen die in de motorkap is ingebouwd en waarmee je films op bijvoorbeeld een willekeurige witte muur kunt projecteren en je dus een eigen drive-in bioscoop hebt.

Wat de verdere plannen zijn met deze concept car is nog niet bekend. De Smart Forstars is vanaf 27 september te zien op de Autosalon van Parijs.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?