RSS

Unseen: nieuwe internationale fotografiebeurs

do, sep 13, 2012

Kunst en Cultuur

Over een kleine week staat de Westergasfabriek volledig in het teken van fotografie. Van 19 tot en met 23 september vindt de openingseditie plaats van Unseen, de nieuwe internationale fotografiebeurs waaraan vijftig vooraanstaande galeries vanuit de hele wereld deelnemen.

Unseen is een samenwerking tussen Foam (Fotografiemuseum Amsterdam), Platform A (bureau voor innovatief cultureel ondernemerschap) en Vandejong (branding agency).

Nieuwe beurs voor ‘unseen’ fotografie
Unseen is een initiatief om hedendaagse fotografie het platform te bieden dat het verdient. De beurs toont nieuw werk van jong talent en onbekend werk van bekendere fotografen. Unseen richt zich op de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de hedendaagse fotografie, op pioniers en avonturiers, en biedt een bron van inspiratie voor internationale verzamelaars en liefhebbers van fotografie over de hele wereld. Unseen is dé beurs voor een internationaal publiek dat geïnteresseerd is in het ontdekken van baanbrekende fotografie.

Internationale galeries
Unseen heeft vijftig galeries van over de hele wereld geselecteerd om deel te nemen aan deze openingseditie. Een eclectische mix van groot en klein, bekend en onbekend, maar allen de beste in hun eigen vakgebied. Meer dan 35 galeries zijn afkomstig uit het buitenland, variërend van Tokio en Beijing, tot Dubai, New York, Parijs, Berlijn en Helsinki. Daarmee is Unseen de eerste echte internationale fotografiebeurs in Nederland en neemt het wereldwijd een unieke positie in.

A fair with a festival flair
Naast een beurs biedt Unseen de bezoeker een zeer uitgebreid en gevarieerd randprogramma, waarin fotografie centraal staat. Een kleine greep:

  • De Unseen Collection, een uniek aanbod van nooit eerder getoonde foto’s van elk deelnemende galerie met een prijs onder de € 1.000,- , speciaal gericht op ‘first-time buyers’.
  • De tentoonstelling Fashion! Photographs from the Camera Work Collection. Met bijna 200 werken toont deze unieke tentoonstelling, een eeuw modefotografie. Met werk van fotografen als Richard Avedon, Irving Penn, Horst P. Horst, Man Ray, Peter Lindbergh en vele anderen.
  • Over het hele Westergasfabriekterrein is een grote buitententoonstelling te zien met werk van nieuw internationaal fotografietalent, geselecteerd door Foam Magazine en getoond op grote billboards.
  • Dagelijks vinden interviews, discussies en rondetafelgesprekken plaats, waaraan vooraanstaande kunstenaars en vertegenwoordigers van de internationale fotografiegemeenschap deelnemen, variërend van Simon Baker (senior curator Tate Modern) tot James Reid (picture editor Wallpaper* Magazine).
  • In het Ketelhuis is een speciaal filmaanbod te zien met films van en over beroemde fotografen, georganiseerd in samenwerking met o.a. IDFA en Vice.
  • Tegelijkertijd met Unseen vindt op hetzelfde terrein Offprint Amsterdam plaats, een internationale beurs met fotografieboeken, boekuitgevers, boekontwerpers en verzamelaars.
  • Op donderdag- en vrijdagavond gaat Unseen door tot in de kleine uurtjes met spectaculaire feesten: het Unseen After Hours programma. Op donderdag host MoManager samen met Unseen de avond. Op vrijdagavond blijft de beurs langer open voor de bezoekers van Unseen The Party o.a. met  Vic Crezée, Eke Evi and Beesmunt Soundsystem.

Het volledige en actuele programma is te vinden op www.unseenamsterdam.com

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?