RSS

Werknemers duurzame bedrijven productiever

Werknemers bij bedrijven met een duurzame filosofie, zijn 16 procent productiever dan het gemiddelde. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers van de University of California.

Werknemers bij duurzame ondernemingen zijn productiever doordat ze gemotiveerder zijn, meer trainingen krijgen en betere relaties onderhouden met hun collega’s, aldus onderzoeksleider Magali Delmas, professor milieu-economie aan de University of California, wiens onderzoeksresultaten gisteren in het Journal of Organizational Behavior zijn gepubliceerd.

“Werknemers in een duurzaam bedrijf worden meer gemotiveerd, genieten meer training en halen voordeel uit betere interpersoonlijke relaties,” stellen de wetenschappers. Deze verschillen zijn groter dan de onderzoekers van tevoren hadden verwacht.

Duurzame bedrijven zijn volgens de onderzoekers interessanter als werkgever. “Het gaat echter veel verder dan het aantrekken van werknemers. Het bedrijf heeft ook het voordeel dat deze medewerkers bereid zijn om zich harder in te zetten,” aldus Magali Delmas.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. HOE-advies:

    Ook in onze ervaring heeft een duurzame aanpak een verbetering in de productiviteit tot gevolg. De sfeer is al snel beter, door een schoner en milieubewuster bedrijf.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?