RSS

Gekleurde dynamische draadsculpturen imiteren lichtprisma’s

di, sep 11, 2012

Kunst en Cultuur

Licht is een schitterend onderdeel van ons universum. Het reist sneller dan al het andere dat we kennen in het universum en het kan gereflecteerd, gescheiden en gebogen worden. Zonder licht zouden we allemaal blind zijn en zou kleur niet mogelijk zijn.


De Plexus serie van Gabriel Dawe probeert de speelse, kleurrijke kant van deze zichtbare straling te ontdekken. Met behulp van heldere gradiënten van zwevende draad creëert Dawe geometrische kunstobjecten die de dans van het licht door een prisma nabootsen.


Dawe heeft tientallen van deze plaatsgebonden kunstobjecten over de hele wereld gemaakt, onder andere in Londen, Denemarken, Texas en Louisiana. Dawe, geboren in Mexico Stad, werkte als grafisch ontwerper voordat hij naar Montréal verhuisde. Al snel verliet hij de wat ingetogen wereld van het grafisch ontwerp en begon hij te experimenteren met free-form art, waarna hij uiteindelijk textiel en borduurwerk ontdekte.

Weven, naaien en borduren zijn handvaardigheden voor vrouwen in Dawe’s cultuur, dus hij ziet zijn op textiel gebaseerde sculpturen bijna als rebelse verkenning van mannelijkheid, macho gedrag en geslachtsnormen. Hoewel deze installaties simpel zijn en slechts uit strakke draden bestaan, is het verbazingwekkend hoe geanimeerd ze zijn, net als het licht dat ze nabootsen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?