RSS

Gelderland zet crowdfunding in voor natuurbehoud

De provincie Gelderland start vrijdag met de eerste crowdfundingsactie voor natuurbehoud. Via sociale media willen de organisaties Natuurmonumenten, RAVON, Safari-joggen en ‘Adopteer een stuk natuur’ geld ophalen voor natuurprojecten.

In de kunst- en cultuursector is crowdfunding al heel positief ontvangen en succesvol gebleken. Voor natuurfinanciering is het middel nog onbekend, aldus de provincie donderdag. Via de website van de provincie zijn alle betrokken projecten te zien. Met een druk op de knop kunnen bezoekers aangeven dat ze een zelfgekozen bedrag in een project willen steken.

Natuurmonumenten wil een picknick- en vlinderwei realiseren en Ravon kikkerpoelen. Nieuwe natuurinitiatieven zijn het adopteren van een stukje natuur en het organiseren van sport in de natuur ofwel safari-joggen.

Vanaf 2014 zijn de provincies verantwoordelijk voor natuur en het beheer daarvan. Gelderland heeft deze natuurtaak als natuurrijke provincie voortvarend opgepakt en investeert straks 77 miljoen euro in aanleg van nieuwe natuur en jaarlijks 35 miljoen in onderhoud.  De afspraken zijn gericht op het behoud van de soortenrijkdom en een gezond ecosysteem.

Een gezond ecosysteem levert ons schone lucht en water, voedsel, verwarming, een mooi landschap en recreatiemogelijkheden.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?