RSS

Popiconen herleven in Amsterdam Museum

wo, sep 5, 2012

Kunst en Cultuur

Popsterren als Jimi Hendrix, John Lennon en  Frank Zappa herleven vanaf vrijdag in de tentoonstelling Famous Popstars in het Amsterdam Museum. 

Fotograaf Claude Vanheye legde de afgelopen veertig jaar popsterren vast op verschillende locaties in de hoofdstad. Het gaat om een nooit eerder getoonde keuze uit het oeuvre van de fotograaf. Volgende maand verschijnt er tevens een boek over het werk van Claude Vanheye.

De tentoonstelling Famous Popstars laat Vanheye de sterren zien als ze Amsterdam bezochten. Hij fotografeerde popsterren in zijn studio, maar ook in hotelkamers, op straat en in parken. Met veel artiesten onstond volgens de fotograaf een ‘zielsverwantschap’.

In 1969 mocht Vanheye als enige de hele middag in de suite blijven bij John Lennon en Yoko Ono, die voor hun befaamde ‘Bed-In for Peace’-actie hun intrek hadden genomen in het Amsterdamse Hilton Hotel. Het klikte, en hij mocht terugkomen om met ze te lunchen en ze nog een keer exclusief te fotograferen.

De foto’s van Vanheye verschenen in vele internationale tijdschriften. De expositie toont een keuze uit zijn oeuvre die niet eerder was te zien. Famous Popstars in Amsterdam is van 7 september tot en met 4 november te zien in het Amsterdam Museum.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?