RSS

Eerste batterij wisselstation op Schiphol gelanceerd

di, sep 4, 2012

Wetenschap en Natuur

Maandag heeft minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) het eerste batterijwisselstation waar elektrische auto’s een lege accu binnen enkele minuten kunnen verwisselen op Schiphol geopend. Dit accuwisselstation is op dit moment uitsluitend in gebruik voor elektrische taxi’s.

Better Place liet maandag weten het project op Schiphol te zullen uitbreiden met een tweede batterijwisselstation in Amsterdam, zodat het servicegebied van deze vloot elektrische taxi’s kan worden vergroot. Better Place is wereldwijde aanbieder van netwerken voor elektrische auto’s, die het mogelijk maakt om de grootschalige transitie naar elektrisch rijden te realiseren.

Het bedrijf ontwikkelde een innovatief concept op basis van het wisselen van batterijen, dat elektrische auto’s gebruiksvriendelijker, duurzamer en beter betaalbaar maakt dan auto’s met een verbrandingsmotor.

Taxi’s met verwisselbare batterijen kunnen praktisch dag en nacht operationeel zijn zonder dat ze hoeven te wachten tot de batterij is opgeladen. Deze wordt binnen enkele minuten vervangen in een soort ‘wasstraat’. Het systeem werkt voorlopig nog alleen met een Renault Fluence Z.E.

Het traject Schiphol-Amsterdam is een van de drukste trajecten in de wereld. Jaarlijks vinden er meer dan 700.000 taxiritten vanaf Schiphol plaats. Het project laat zien dat met de juiste oplossing ook auto’s die veel kilometers maken, zoals de taxi’s op Schiphol, de overstap naar elektrisch rijden kunnen maken.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?