RSS

Lachen is echt supergezond

Lachen zou je gezondheid even goed stimuleren als een evenwichtig eetpatroon of sport, ontdekten onderzoekers.

Een stevige lachbui vanuit de buik verbetert onder andere de bloedcirculatie. Wetenschappers ontdekten dat wanneer vrijwilligers naar grappige filmpjes keken, hun aders verbreden. Wanneer ze echter scènes uit een oorlogsfilm keken, werden deze nauwer, waardoor er minder bloed naar het hart ging.

Professor Michael Miller: “De omvang van de verandering die we zagen na het lachen was gelijkaardig aan het voordeel dat je haalt uit sport. Lachen op regelmatige basis kan een goede manier zijn om het hart gezond te houden en een gezonde levensstijl te stimuleren. Met andere woorden, het is gezond om je groenten te eten, te sporten en dagelijks stevig te lachen.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?