RSS

FIA komt met kampioenschap voor elektrische formulewagens

De FIA komt met een nieuw kampioenschap voor volledig elektrisch aangedreven formulewagens, genaamd Formula E. De internationale autosportbond sloot hiervoor maandag een deal met een groep van investerdeerders, onder aanvoering van Alejandro Agag. De eerste races in deze klasse staan voor 2014 gepland.

De FIA lijkt het meteen groots aan te willen pakken. Het is namelijk de bedoeling dat de races gehouden worden in de centra van de belangrijkste steden ter wereld en dat er tien teams aan het kampioenschap gaan deelnemen die ieder twee wagens op de grid zetten. De Formula E-auto zal gebaseerd zijn op de Formulec EF01, de eerste volledig elektrisch aangedreven eenzitter die in 2010 zijn eerste meters maakte.

President van de FIA Jean Todt heeft er alle vertrouwen in dat deze nieuwe elektrische raceklasse een groot succes wordt. “Het wordt een spectaculair kampioenschap”, verwacht de voormalig teambaas van Ferrari. “Deze klasse biedt ons ook een nieuwe mogelijkheid om het gebruik van schone energie en duurzaamheid te promoten. Hiermee laat de FIA heel duidelijk zien naar de toekomst te kijken.” (Bron: GPupdate)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?