RSS

Duitse export van agrarische producten en levensmiddelen groeit flink

vr, aug 24, 2012

Economie en Ondernemen

De export van agrarische producten en levensmiddelen van Duitse makelij heeft in de eerste helft van dit jaar een recordniveau bereikt van 29,5 miljard euro, een stijging van bijna 2 procent op jaarbasis.

Vooral de export naar landen buiten de EU zat in de lift. Dat maakte de Duitse brancheorganisatie Gefa vrijdag bekend. De export van bijvoorbeeld graan, melk, vlees, groente en vee naar landen buiten de EU steeg met 13,3 procent tot meer dan 7 miljard euro, ofwel bijna een kwart van het totaal.

De grootste afnemers buiten de EU zijn Rusland, Zwitserland en de Verenigde Staten. Opvallend was de zeer sterke exporttoename naar Saudi-Arabië en China. Die landen nemen nu de vierde en vijfde plek van belangrijkste exportbestemmingen voor Duitse landbouwproducten en levensmiddelen buiten de EU in.

De export naar andere EU-landen steeg met 1,4 procent. De uitvoer naar Griekenland, Italië en Portugal nam af, maar de export naar Spanje steeg. ”De leden van Gefa hebben al vroegtijdig met hun exportstrategie de focus gelegd op groeimarkten buiten Europa, zonder hun huiswerk in de EU te vergeten. Met de gespannen situatie in Europa bewijst dit nu de juiste weg te zijn”, aldus de handelsorganisatie. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?