RSS

Nieuwe studie: bestanddeel in groene thee doet tumoren verdwijnen

In een nieuwe opzienbarende studie ontdekten wetenschapper dat groene thee bijna de helft van de tumoren van een bepaald type huidkanker doet verdwijnen. Op basis van deze vondst willen ze nu een krachtig medicijn tegen kanker ontwikkelen.

Een onderzoeksteam van de Universiteit van Strathclyde slaagden erin 40 procent van de menselijke huidkankertumoren te laten verdwijnen met een bestanddeel uit groene thee. Deze resultaten zijn vandaag gepubliceerd in het Nanomedicine Magazine.

Wetenschappers vermoeden al langer dat epigallocatechine gallaat (EGCG) kankerbestrijdende eigenschappen had, daarom werd dit ook al eerder onderzocht. Maar het is de eerste keer dat onderzoekers hiermee tumoren konden laten krimpen.

Voorgaande pogingen met dit bestanddeel faalden omdat de onderzoekers intraveneuze infusen gebruikten, waardoor er niet genoeg van het extract naar de tumoren zelf gingen. Nu ontwikkelden ze een efficiënter systeem om tumoren aan te vallen, ze lieten het extract mee door het lichaam reizen via proteïnes die ijzermoleculen dragen, die zuigen kankertumoren als het ware op. De labtests met deze methode zijn in elk geval al veelbelovend, bij een type van huidkanker verdween 40 procent van de tumoren na een maand, daarnaast was nog eens 30 procent gekrompen.

Professor Christine Dufès: “Dit zijn erg veelbelovende resultaten, dit kan de weg openen naar nieuwe en efficiënte kankerbehandelingen. Toen het extract op andere manieren getransporteerd werd, had dit geen effect, veel van de tumoren bleven groeien. Ik had goede resultaten verwacht, maar niet zo goed als deze.” Voorgaande studies op mensen hadden al aangetoond dat groene thee kankerbestrijdende eigenschappen had.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?