RSS

Bescherm de Noordpool op Lowlands

Ga jij ook naar Lowlands? En wil je tussen de optredens van Foo Fighters en Triggerfinger ook nog even de Noordpool redden uit de klauwen van oliegigant Shell? Loop dan langs Lake Lowlands. Daar word je in een 20 meter hoge kraan gehesen en kun je de Noordpool verlossen van vieze boortorens.

Dit jaar is Lake Lowlands omgetoverd in een poolgebied met ijsschotsen en ijsberen. Boven op die schotsen staan vervuilende boortorens. Als een van deze torens een lek veroorzaakt, zijn de ijsberen, zeehonden en ander wildlife de pineut. Dat laat jij natuurlijk niet gebeuren. Laat je optakelen in de Greenpeace-hijskraan en vraag je beste maatje om jou als een grijper op de kermis te besturen en die torens van de schotsen te plukken. Krijg je een toren te pakken? Lever deze dan in bij de stand en ontvang een mooie prijs.

Shell kan elk moment beginnen met olieboringen in het kwetsbare Noordpoolgebied, het leefgebied van bedreigde dieren als de ijsbeer, de poolvos en verschillende walvissoorten. Dit is onaanvaardbaar, want de gevolgen van een olielek in dit gebied zijn vreselijk. Wereldwijd hebben al zo’n 1,4 miljoen mensen zich uitgesproken voor bescherming van de Noordpool, onder wie popiconen als Paul McCartney en Radiohead. Teken ook op stopshell.nl

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?