RSS

Aruba verlaagt energietarieven fors mede dankzij duurzame initiatieven

Aruba verlaagt de tarieven voor water en elektriciteit per direct met tientallen procenten. Dat maakte minister-president van Aruba Mike Eman maandag bekend.

De prijsverlaging is de uitkomst van overleg tussen regering, vakbonden en werkgeversorganisaties. De minder draagkrachtigen profiteren verhoudingsgewijs het meest van de daling, zo liet Eman weten.

Volgens hem is de verlaging mogelijk door de toename van het gebruik van natuurlijke energiebronnen, zoals zonne- en windenergie. Daarnaast heeft hij besloten om niet langer ‘dividend’ te onttrekken aan de lokale energiebedrijven. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

 1. Arubaan:

  Waarom is het bij het gros van de Nederlanders niet bekend dat Aruba Nederland ver vooruit is op het gebied van duurzaamheid etc.
  Waarom noemen D66 en/of Groen Links Aruba niet als HET lichtend voorbeeld als het gaat om een land dat niet praat maar effectief een beleid uitvoert.
  Iets positiefs over de antillen kan toich geen kwaad.

  El Latino

 2. pascal:

  Je hebt helemaal gelijk Arubaan. Alleen is de energievoorziening in Nederland grootschaliger waardoor het moeilijker is om over te schakelen. In Nederland is er ook nog de import en export van energie naar andere landen. We hebben ook nog minder zon hier ;-).

  Ik heb laatst gelezen dat de energiecentrale laatst helemaal afgebrand is wat ook weer een impuls geeft aan de duurzame bronnen. Op Aruba is het dan ook de oplossing!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?