RSS

‘Twee nieuwe piramides ontdekt via Google Earth’

di, aug 14, 2012

Wetenschap en Natuur

Een Amerikaanse onderzoekster heeft mogelijk twee nieuwe piramides ontdekt in Egypte. En daarvoor is ze niet eens in Egypte geweest, ze deed haar ontdekking via Google Earth.

Archeologe Angela Micol uit North Carolina bestudeert al tien jaar satellietbeelden van Google Earth. Nu heeft ze op twee verschillende locaties, in de buurt van de Nijl, die zo’n 90 kilometer van elkaar verwijderd liggen, heeft ze ongebruikelijk gevormde vierhoekige ‘bergen’ ontdekt die er mogelijk op wijzen dat daar piramides verscholen liggen.

Op de beelden van de ene locatie (in de buurt van Abu Sidhum) zie je een meer dan 200 meter brede driehoek, drie keer de oppervlakte van de Grote piramide van Giza (Piramide van Cheops). Als de Amerikaanse archeologe haar onderzoek ter plaatse kan bevestigen, gaat het om de grootste piramide die tot nu toe ontdekt is.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?