RSS

Water helpt tegen hoofdpijn

ma, aug 13, 2012

Gezondheid en Voeding

De volgende keer dat je hoofdpijn hebt, moet je volgens wetenschappers niet naar het medicijnkastje lopen, maar wel naar de kraan. Zij stellen namelijk dat zeven glazen water per dag de pijn kunnen verzachten en de levenskwaliteit van chronische patiënten verbeteren.

Enkele jaren geleden merkten wetenschappers van de Universiteit van Maastricht dat een patiënt met blaasproblemen, die aangeraden werd om meer water te drinken, zijn migraines duidelijk zag verminderen.

Onderzoeksleider dr. Mark Spigt en zijn team besloten daarom om verder onderzoek uit te voeren naar de invloed van water op hoofdpijn. Daarvoor rektruteerden ze meer dan 100 patiënten die regelmatig last hadden van lichte of ernstige hoofdpijn.

De wetenschappers leerden hen hoe ze de pijn konden verzachten, zoals door het verminderen van stress, het verbeteren van de slaapgewoonten en het vermijden van cafeïne. Daarnaast kreeg de helft van de proefpersonen de opdracht om gedurende drie maanden anderhalve liter water te drinken, bovenop hun normale vochtinname.

Na die periode werd aan alle proefpersonen gevraagd om een vragenlijst in te vullen, die speciaal ontwikkeld werd om de levenskwaliteit van hoofdpijnpatiënten te meten. Uit de resultaten daarvan bleek dat degene die extra water dronken zich duidelijk beter voelden dan de andere proefpersonen.

“We veronderstellen dat sommige hoofdpijnpatiënten baat kunnen hebben bij het drinken van extra water. Voor wie aan chronische hoofdpijn lijdt, kan het dus zeker geen kwaad om dat voor een korte periode te proberen. Op die manier kunnen ze nagaan of er ook bij hen een verbetering optreedt”, aldus de wetenschappers

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?