RSS

Tips voor een geslaagde picknick

Vakantietijd is picknicktijd. Luie dagen en een beetje mooi weer vormen de ideale gelegenheid om in het bos of een mooi plekje te eten. Veel heb je niet nodig om van zoveel zomergenot te genieten.

1. Een picknick improviseer je niet, ook al lijkt het zo. Tracht het goed voor te bereiden, van de bereiding van de gerechtjes tot de keuze van het plekje. Het plezier schuilt zowel in de niet-alledaagse omgeving als het hele picknickritueel. Een tafelkleed dat je op het gras legt, de voorwerpen dat je uitstalt tot de wijn die lekker afkoelt in de rivier. Tegenwoordig bestaan er heel wat middeltjes die het buitenzijn aanzienlijk verbeteren. De koelbox, tafelgerei in karton of plastic of praktische opbergmanden, maken het een stuk makkelijker.

2. Ook kleine details maken een picknick geslaagd. Kleurige papieren servetten geven meteen iets feestelijks. Buigzame rietjes kan je meteen in het blikje of doosje prikken, zo hoef je niet te zeulen met glazen. Handig zijn de plastic zakjes om vooraf ijsblokjes te maken, ze houden elke drank lekker koel.

3. Eten doe je met je ogen en dat geldt zeker in de natuur. Vele kleuren vrolijken elke maaltijd op. Fruit en groenten zitten vol met kleurpigmenten en bovendien maken ze een dagje picknick helemaal gezond. Wat gedacht van een koude gazpachosoepje, heerlijk verfrissend en voedzaam. Zelfs een fris groente- of tomatensapje smaakt buiten stukken lekkerder.

4. Geen picknick zonder een fris glaasje wijn. Rood, wit of rosé maakt niet zoveel uit, zolang deze maar jong, levendig en fris smaakt. Vergeet niet dat ook rode wijn koel mag worden geschonken. Flessen water en vruchtensap mogen evenmin ontbreken. Wie niet zonder koffie of thee kan, neemt deze mee in de thermoskan.

5. Heel belangrijk is de voeding goed koel te houden. Stel eten niet bloot aan de hitte, vooral als het om verse of zuivelproducten gaat. Een draagbare koelbox is belangrijk. Pak broodjes, slaatjes, rauwkost of andere bereidingen zorgvuldig in met huishoudfolie of in bewaardozen. Gebraden vlees snij je best al voor vertrek in sneetjes.

Al dat lekkers kan je fris houden met plastic waterflessen die een nachtje in de diepvriezer hebben gelegen. Is het tijd om te eten, dan hebben de ontdooide flessen hun frisheid al afgegeven.

6. Makkelijkst zijn de belegde broodjes. Slaatjes op basis van rauwkost of kant-en-klare slaatjes zijn eveneens lekker. Neem potjes saus mee om de groentjes in te dopen. Kleintjes genieten ongetwijfeld van pastasalades of aardappelslaatjes.

7. Dessertjes maken de picknick helemaal af. Vers fruit of al voorgesneden stukjes zijn ideaal. Tussen de stukjes appel en druiven, mogen exotische stukjes mango of ananas niet ontbreken.

8. Terug naar de natuur betekent ook dat je nadien alle afval netjes opruimt en geen rommel achterlaat. Geen vuilnisbak in de buurt, neem dan eigen zakken mee waarin je alle restjes kan deponeren.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reacties

  1. Mia:

    Pff.. alleen een kleedje of je jas, een mes en twee glaasjes, dan haal je onderweg een stokbrood en wat voor erop (een stuk brie of bakje bruschetta)en een flesje wijn bij de super that’s it en je hebt óók een heerlijke picknick.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?