RSS

PLUS eerste supermarkt met 100 procent Fairtrade huismerk koffie

Alle koffie onder het PLUS Huismerk wordt 100 procent Fairtrade. Dit geldt voor de PLUS filterkoffie, koffiepads en koffiebonen. PLUS is de eerste supermarktketen die deze stap zet.

De overgang vindt vanaf augustus plaats en is een volgende stap van PLUS in het aanbieden van een ruim assortiment duurzame producten van het huismerk. Hiermee haakt de supermarktketen in op de toenemende behoefte van consumenten aan duurzame, eerlijke en smaakvolle kwaliteitsproducten voor een aantrekkelijke prijs.

Aandacht voor de koffieboeren
Het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade garandeert dat de koffie tegen een eerlijke prijs is ingekocht en dat de boeren een Fairtrade premie hebben ontvangen. Kopers van PLUS Fairtrade koffie steunen niet alleen de koffieboeren, maar ook hun families en de lokale bevolking rond de coöperaties. Met de extra premie voor PLUS Fairtrade koffie wordt bijvoorbeeld geïnvesteerd in de productiviteit, de kwaliteit van de koffie, landbouwtrainingen en beter onderwijs voor de kinderen van de koffieboeren.

Roel van den Beuken, unit manager bij PLUS: “Natuurlijk willen we de keuze voor de klant niet moeilijker maken, daarom neemt PLUS het prijsverschil voor haar rekening. Dat betekent dat de klant eerlijke koffie krijgt voor dezelfde prijs. En de koffieboeren krijgen een eerlijke prijs voor hun product. Zo maken we de wereld samen een beetje beter.”

Aandacht voor kwaliteit
PLUS selecteert met zorg de lekkerste koffiebonen. Elke bonensoort heeft zijn eigen smaak. Zo is Arabica mild en verfijnd, en Robusta vol en krachtig. De meeste koffie bestaat uit een melange van beide bonensoorten. Een goede boon levert nog niet automatisch lekkere koffie. Pas als de bonen met aandacht en vakmanschap worden gebrand in de koffiebranderij krijgen ze hun karakteristieke kleur, geur en smaak.

De Fairtrade koffie heeft de vertrouwde smaak die de klant van PLUS gewend is. De PLUS koffieverpakkingen hebben een nieuwe uitstraling waardoor deze nog beter herkenbaar zijn in het schap. De smaaksterkte staat duidelijk aangegeven. Ook is te lezen welke koffiebonen zijn gebruikt, hoe de koffie is gebrand en voor welk moment van de dag de koffie het beste geschikt is.

De grootste verkoper van Fairtrade producten
PLUS vindt het belangrijk om haar verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van verantwoord ondernemen. In 2010 is PLUS gestart met de verkoop van 100 procent Fairtrade bananen. Al snel volgden de ananassen, de gehele lijn met huismerk thee, een witte en rode huiswijn en de peulvruchten. Zo helpt PLUS haar klanten om op een eenvoudige manier verantwoorde producten in huis te halen, zonder dat het extra moeite of geld kost. Met dit brede Fairtrade assortiment is PLUS de grootste verkoper van Fairtrade gecertificeerde producten in Nederland.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reacties

  1. FairLife:

    Daar worden wij happy van. Nu de rest nog. Fair trade blijft niet alleen bij koffie.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?