RSS

Bouw futuristische SeaOrbiter oceaanverkenner start dit jaar

do, jul 19, 2012

Wetenschap en Natuur

Wat ooit science fiction leek wordt nu misschien realiteit. De futuristische SeaOrbiter oceaanverkenner, een concept van de Franse architect Jacques Rougerie, heeft de afgelopen 12 jaar op te tekentafel gelegen. Recente ontwikkelingen geven echter aan dat het begin van de bouw van dit vaartuig gepland staat voor oktober van dit jaar, en naar verwachting in 2013 zal worden voltooid.

De SeaOrbiter zal, als het echt doorgaat, ’s werelds eerste verticale vaartuig zijn met een indrukwekkende hoogte 51 meter . Om dit te kunnen realiseren wordt meer dan 50 procent van het vaartuig onder water gebouwd. De geschatte kosten van het project zijn rond de 52,7 miljoen dollar, met ambities om het leven in de oceaan nog beter te observeren en te verkennen.

De SeaOrbiter hoopt een nieuwe standaard van wetenschappelijke communicatie te implementeren, waardoor onderzoekers in staat zijn om leven in de oceaan in real time op te kunnen sporen en te observeren. Daarbij zal een team van 18 mariene wetenschappers live aan boord zijn van het vaartuig. “Dit verticale vaartuig drijft in de stromingen en behuist 18 oceanauten die het leven van de oceaan permanent observeren,” zegt Rougerie.

Het half afzinkbare vaartuig zal een onderwaterkamer hebben dat31 meterdiep duikt. Het bovendek is voorzien van een openlucht observatie terras, wat de wetenschappers in staat stelt om migrerende vogels kunnen documenteren, en om van wat frisse lucht te genieten. De delen onder water zullen voorzien zijn van grote patrijspoorten en panoramische ramen, waardoor een hoogwaardig observatorium wordt gecreëerd.

Het vaartuig zal worden geïnstalleerd met oceanografische, observationele en sonische apparatuur die gekoppeld zullen worden aan een satelliet, terwijl een multi-level atmosferische druk module en een hogedruk module de “oceanauten” in staat stellen om permanent in voorheen onontgonnen oceanen te leven. Het design van het schip zal voorzien worden van duurzame energie systemen, zoals zonne-energie, windenergie, en golfenergie.

Deze maand zal een 1:20 schaalmodel gepresenteerd worden tijdens de Expo 2012 in Yeosu, Zuid-Korea.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?