RSS

Bouw van ‘s werelds grootste zonnebrug in Londen is halverwege

di, jul 17, 2012

Wetenschap en Natuur

Het Blackfriars Station in Londen is halverwege om ’s werelds grootste zonnebrug te worden. De zonnepanelen op de brug gaan maar liefst 900.000kWh schone elektriciteit per jaar leveren, wat meer dan 50 procent van de benodigde energie is voor dit drukke knooppunt van het openbaar vervoer, en zal tegelijkertijd de CO2 uitstoot verminderen met een geschatte hoeveelheid van 511 ton.


Het bedrijf Solarcentury begon afgelopen herfst met de bouw van het ambitieuze project. De historische boog- en traliebrug is de thuisbasis van het Blackfriars Tube station, waarvan het platform verlengd zal worden om de vele zonnepanelen te accommoderen. Om files tot een minimum te beperken zullen de materialen voor de uitbreiding per schip worden vervoerd, in plaats van met vrachtwagens. Solarcentury is druk bezig geweest met het installeren van 4.400 zonnepanelen op het dak van de brug, die schitteren als schubben van de ene oever naar de andere.

Meer dan 100 bruggen steken de Theems over, maar Blackfriars zal de eerste zijn die kan opscheppen met zonne-energie, terwijl de sporen het druk hebben met 24 treinen per uur. Het station zal ook op andere manieren energie besparen; zonneleidingen zullen het station van zonlicht voorzien en regenwater opvangsystemen zullen de vervuiling door overtollig water filteren.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?