RSS

Zonne-energie bomen in Gardens by the Bay in Singapore

ma, jul 16, 2012

Wetenschap en Natuur

In de Gardens by the Bay in Singapore zijn onlangs deze wonderbaarlijke zonne-energie bomen van wel 50 meter hoog officieel geopend. De 18 massieve torens,  die eveneens functioneren als ventilatiekanalen voor nabijgelegen serres en regenwater opvangen tijdens de vele stormen in Singapore, waren de blikvangers tijdens een feestelijke opening van de Gardens by the Bay.

Na 5 jaar ontwikkeling zullen de tuinen innovatieve landschaps- en tuinarchitectuur voor binnen en buiten presenteren, met een duurzame twist. De serres zijn ontworpen om energieverbruik met gemiddeld 30 procent te verminderen, en waterbesparing is er in de vorm van de filtratie van regen en ander water, wat Gardens by the Bay zal recyclen en zal gebruiken voor de irrigatie van het complex.

De zonne-energie bomen zijn echter het indrukwekkendst. Tropische planten uit Zuidoost-Azië kruipen op deze torens omhoog en voegen kleur en textuur toe. De luifels erboven beschikken over zonnepanelen die elektriciteit bijdragen voor het gehele complex.
De superbomen bieden de bezoekers overdag schaduw en tijdens de avond multimedia diensten. Ze zijn één van de grootste innovaties van deze dynamische stadstaat in de afgelopen jaren.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Hadewijch:

    Waauw! Wat de mens toch allemaal niet kan! Weer ongelooflijk wat sommigen mogelijk maken! Proficiat, Singapore, je bent een voorbeeld! Hopelijk wordt je gevolgd!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?