RSS

Nederlandse export stijgt fors

do, jul 12, 2012

Economie en Ondernemen

De uitvoer van goederen is in mei fors gegroeid. Het volume was bijna 9 procent groter dan een jaar eerder. Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft dat donderdag bekendgemaakt. In april bedroeg de groei bijna 6 procent en in maart ruim 3 procent.

Het volume van de invoer nam in mei met bijna 7 procent toe. Dat is vergelijkbaar met de groei in april. De sterke groei van zowel in- als uitvoer komt vooral door de toegenomen handel in minerale brandstoffen zoals aardolieproducten. Net als in eerdere maanden nam de export naar niet-EU-landen in mei veel sterker toe dan die naar EU-lidstaten.

De waarde van de goederenuitvoer kwam in mei uit op 36,9 miljard euro. Dat is ruim 7 procent meer dan een jaar eerder. De invoerwaarde steeg met bijna 7 procent tot 33,3 miljard euro. Het handelsoverschot kwam daardoor uit op 3,6 miljard euro. Dat is 0,4 miljard meer dan in mei 2011. De waardecijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdageneffecten. Mei had dit jaar een werkdag minder dan dezelfde maand in 2011. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?