RSS

Stedelijk Museum koopt speciaal ontworpen lichtkunstwerk

zo, jul 8, 2012

Kunst en Cultuur

Het Stedelijk Museum in Amsterdam heeft het lichtkunstwerk aangekocht dat de Amerikaanse kunstenaar Dan Flavin in 1986 speciaal voor de eerste verdieping van het museumgebouw ontwierp. De aankoop is mogelijk gemaakt door een particuliere donatie, met steun van het Mondriaan Fonds en de Vereniging Rembrandt. 

Dan Flavin (1933-1996) was wereldberoemd met zijn kunstwerken van tl-lampen. Het museum had al twee andere belangrijke werken van Flavin in bezit. Het aangekochte werk, een eerbetoon aan Piet Mondriaan, was tot voor kort in bruikleen. Het werk is weer te zien na de heropening van het gerenoveerde gebouw op 23 september.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?