RSS

Jonge ondernemers combineren winst en idealen

Zo’n 80 young professionals zoeken het komende half jaar naar de perfecte combinatie van een winstgevende onderneming en bijdragen aan voedselzekerheid in ontwikkelingslanden. 

Met de business cases die ze de komende maanden gaan ontwikkelen, doen ze een gooi naar de hoofdprijs van de Partnership Verkiezing 2012: een investering van 5.000 euro en mediabudget ter waarde van 20.000 euro. Woensdag ging de competitie van start.

Oplossen
Staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken wenste de jonge ondernemers veel succes: ‘Overheden alleen kunnen de mondiale problemen van armoede, klimaat en energie niet oplossen. Je ziet gelukkig steeds vaker dat bedrijven op deze terreinen leiderschap tonen. We hebben jullie innovatieve oplossingen en ideeën hard nodig.’

Toonaangevend
Volgens directeur-generaal Simon Smits van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie vragen ontwikkelingslanden vaak specifiek om de kennis en kunde van sectoren waar Nederland goed in is. Onze water- en agrosector zijn toonaangevend in de wereld. Het Nederlands bedrijfsleven kan zo bijdragen aan oplossingen op het gebied van overstromingen, droogte en voedseltekorten.

Jury
De young professionals hebben tot 25 september de tijd om hun business case af te ronden. Daarna barst de strijd los om de gunst van het publiek en de jury. cVan 16 oktober tot 15 november kan er via Nuzakelijk.nl worden gestemd en in december pitchen de ondernemers hun idee voor een vakkundig Dragons’ Den-jury. Topambtenaar Christiaan Rebergen van het ministerie van Buitenlandse Zaken zit in de jury, net als directeur Frans van den Boom van NCDO en Rob van Tulder, professor International Business op de Rotterdam School of Management en tevens directeur van het Partnerships Resource Centre.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?